Møn sommertur

Her i sommer var vi alle fem et par dage nede og bo på en hyggelig gård, hos Thomas, Kastanje og Ville. Det er et superhyggeligt sted, som Thomas’ store familie bruger som sommerhus.

IMG_1816

Vi måtte selvfølgelig ned og se Klinten og Geocenteret. Det er 4 år siden Nicklas og jeg har været der, så var lidt spændt på at se det igen. Vi var superheldige med vejret. Vi gik gennem “Jydelejet” for at komme frem til Klinten. 

IMG_1648

 Vi startede med en guidet tur, med en ret højgravid guide.

IMG_1791

Hun fortalte at en masse, blandt andet at det taget 1000 år at danne 1 cm. kridt! Og at der i havet ved klinten ligger ca halvandet km dybt kridtlag…. vildt! Desuden fortalte hun at grunden til at bøgetræerne på skråningen er så krogede og troldeskovsagtige, er at når de vokser på en skråning så vaskes jorden hurtigere væk, hvilket blotter rødderne, og får træerne til at vokse skævt. Kridtlaget under jordens overflade gør at træerne vokser meget langsomt, men til gengæld bliver ekstremt hårde og stærke, f.eks. kan svamp osv ikke rigtig få fat. Hun spurgte om vi kunne gætte hvor gamle træerne er. En mand i gruppen gættede på 70 år, hvilket hun sagde var et meget godt gæt, for træer på den størrelse vil normalt være deromkring. Men træerne her er 400 år gamle..!! Det synes jeg var ret utroligt!

IMG_1663

IMG_1786

IMG_1814

IMG_1783

Der er så flot ved Møns klint, man forstår godt det er et berømt sted!

IMG_1805

IMG_1792

IMG_1764

IMG_1733

IMG_1740

IMG_1745

Nogle steder ser det helt futuristisk og skulpturelt ud…

IMG_1742

IMG_1690

IMG_1813

Ved stranden gik vi på fossiljagt. Vi fandt en del vættelys og jeg fandt et forstenet søpindsvin som jeg desværre glemte at tage et billede af. 

IMG_1699

 

IMG_1684

IMG_1723

Og så var der dem der mere bare nød udsigten….

IMG_1721

Senere hjemme i huset hyggede vi med grill. I løbet af dagene kom flere venner forbi, så der var liv i huset. Når vi ikke sad ude, var der fællesspisning ved det store langbord i køkkenet, og om aftenen spillede vi brætspil og bordtennis og hyggede. 

IMG_1644

Skønne sommerdage. Den sidste dag tog vi ud og kørte mountainbike ved skovene omkring klinten. Det kommer der et blogindlæg om en af dagene!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s