Den Blå Planet

Follow my blog with Bloglovin

Vi længe har set frem til at besøge den Blå Planet, det blev her i efterårsferien, og vi blev bestemt ikke skuffede. Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium, og huser 20.000 dyr og syv mio. liter vand.

Den moderne og innovative arkitektur alene er et besøg værd og Den Blå Planet kaldes også Danmarks nye arkitektoniske vartegn. Bygningens arkitektur er skabt af 3XN A/S., og er inspireret af en hvirvelstrøm. Fra indgangen træder man ind i hvirvelstrømmens centrum, den runde foyer, og suges herfra ud til de 53 akvarier og anlæg. Bygningen er placeret helt ud til Øresund og er omgivet af et spejlbassin. Dermed har Den Blå Planet vand til alle sider.

11-foto 3

09-foto 1

08-foto 5

12-foto 4

I efterårsferien var der en undervands kunstner, der arbejdede på at skabe verdens største undervandsmaleri. Maleriet forestiler “Havets Moder” og bygger på historien fra gammel tid, hvor man troede at der ligesom “Moder jord” fandtes en “Havets Moder”. Hun skulle omgås med respekt, idet hun havde magt til at afgøre om der kom fangst i nettene, og om skibene kom ud i storm og høje bølger, og om de sank eller kom hjem. Derfor skulle hun æres. Man kan købe lodder til at vinde maleriet, og overskuddet går til havforskning.

10-foto 2

07-IMG_4649

06-IMG_4641

05-IMG_4608

Vi havde en dejlig dag og Den Blå Planet er bestemt et besøg værd.

04-IMG_4575

02-IMG_4585

01-IMG_4583

Du kan se mere om Den Blå Planet her: Den Blå Planet

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s